Arkitekturgata

Under Arendalsuka 2018 ble Torvgaten i Arendal sentrum transformert til «Arkitekturgata». Der ble det demonstrert hvordan arkitektur bidrar til å fylle tomme lokaler, skape levende byrom og nye forretningsmodeller.

For første gang, var ”arkitektur” med som et offisielt tema under Arendalsuka, Norges største politisk møteplass. I denne anledningen ble SOLA spurt av DogA og Arkitektbedriftene i Norge til å være ansvarlig for design og utforming av Arkitekturgata som nytt, midlertidig offentlig rom i sentrum av Arendal.


Oppdragsgiver—
Design og arkitektur Norge (DogA), Arkitektbedriftene i Norge (AiN)

Oppdrag—
Midlertidig offentlig rom under Arendalsuka

Samarbeid—
DogA, AiN, Norske arkitekters landsforening (NAL), Norske interiørarkitekters og møbeldesigneres landsforening (NIL), Norske landskapsarkitekters forening (NLA), Arkitektenes Fagforbund (AFAG), Oslo arkitekturtriennale, Med Hjerte for Arendal, Lyskultur, Vestre


I og rundt Arkitekturgata ble avholdt totalt 27 arrangementer over to dager. Mange av arrangementene tok selve gaten i bruk som debattscene, dansegulv eller samlingssted.

Torvgaten fikk nytt liv med møblering (bl.a. med Parklets 2.0 av SOLA), beplantning, belysning, utstillinger av DogA og Arkitektbedriftene i Norge, og en nymalt asfalt. Utformingen av gaten forandret gatesnittet slik at hele gatebredden kunne ble tatt i bruk. Som et resultat ble gata et naturlig møtested under Arendalsuka.

Arkitekturgata er et prosjekt under ”re.form: Arkitektur former fremtiden,” et samarbeid mellom DogA, Arkitektbedriftene i Norge, NAL, NIL, NLA, AFAG, Oslo arkitekturtriennale (OAT), Med Hjerte for Arendal og Lyskultur.

Selve byggingen av elementene og installasjonen er et resultat av dugnadsinnsats fra alle samarbeidende organisasjoner ledet av SOLA.


#
#
#
#
#
 
# #