Eufemias plass Syd

Opplevelse har vært nøkkelordet i designprosessen av hele prosjektet. Det har vært fokus på funksjon, bekvemmelighet, stil og miljø for å skape en dynamisk takhage med variert opplevelse som tar tak i utsikten. Dette gjenspeiles blant annet i de unike møblene, belysning, i det robuste og elegante materialvalget og i de fleksible møtestedene. Uansett vær eller tid på døgnet er takhagen tilrettelagt for opphold for både mindre og større grupper, akkompagnert av rik beplantning og byens flotteste utsikt over Bjørvika.


Beplanting og materialer er konseptuelt utformet av bånd som går på tvers av takhagen. Disse båndene skaper større og mindre rom for opphold, og er med på å knytte materialer og møblering sammen. Ulike soner for ulike aktiviteter er definert, og det vil være muligheter for både soling og avslapping, sosiale sammenkomster samt trening. Elementer som solbenker, utekjøkken, sittegrupper og treningsområder sikre en variert opplevelse på taket.

Beplantingskonsept er naturlig med mye stedsegne arter fra norsk natur, inkludert øyene i Oslofjord, som er synlige fra taket. Engvegetasjon og ulike stauder skaper ulike nivåer som definerer rom og skaper ulike sanseinntrykk.

Oppdragsgiver - Oslo S Utvikling (OSU)

Oppdrag—Prosjektering offentlig uterom, fra rammesøknad til bygging

Samarbeid— A-LAB

Bilder - Anders Kjøndal / Oslo S Utvikling (OSU)


#
#
#